2012年9月6日木曜日

H3N2v 豚人接触感染で死亡者

米国で、H3N2vの豚人接触感染による死亡者が出た。
 米CDCは、A/H3N2型の感染による初の死者が出たと発表した。
小規模だが人から人への感染も確認されており、警戒を強めている。

死亡者
・女性 61才 オハイオ州マディソン郡在住、複数の持病あり。
・農業祭で豚と直接、接触。
・12人の感染者、今年に入っての感染者は289人。
 9割以上は農業祭で豚を扱う関係者やその家族。
・オハイオ州では、102名の感染を確認。

注意
・5才未満または、65才以上
・妊婦、喘息、肺疾患、糖尿病、心臓病、免疫低下、神経系発達障害
 のような特定の人達は、豚との接触を避けるべき。

2009年頃、世界の214の国や地域で、28万人死亡説が報道された新型
インフルH1N1。
米国では、変異し、H3N2vとなり、感染が広がる。
H1N1は、10代後半層が多く感染し、中年層に多くの死亡者がでたが、
米国のH3N2vで、初めて死亡が発生し、高齢層だった。
死亡者は、複数の持病があったとのことだが、注意されている特定の
病気かどうかは不明。
畜産業を営む人はより注意らしいが、豚や牛、やぎ等、家畜類を最近
周囲で見かけなくなったと思う。

新型インフル 感染国は26カ国
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インフルキャンペーン2012
H1N12009 28万人死亡か


---新種の豚インフルエンザ、米で初の死者 人から人に感染---
2012年9月2日19時49分
http://www.asahi.com/international/update/0902/TKY201209020199.html

 米疾病対策センター(CDC)は8月31日、新種の豚インフルエンザ(H3N2型)の感染による初の死者が出たと発表した。小規模だが人から人への感染も確認されており、警戒を強めている。
 亡くなったのは、オハイオ州に住む61歳の女性。CDCによると、女性は持病があり、農業祭で豚と直接、接触したという。今回新たに12人の感染がわかり、今年に入っての感染者は289人になった。9割以上は農業祭で豚を扱う関係者やその家族。
 CDCは、5歳未満の幼児や65歳以上の高齢者らは感染しやすく重症化しやすいため、豚との接触を避けるよう求めている。


---新型の豚インフル、米で初の死者…接触して感染---
2012年9月2日18時21分  読売新聞
http://www.yomiuri.co.jp/science/news/20120902-OYT1T00457.htm

 米疾病対策センター(CDC)は8月31日、新型の豚インフルエンザ(H3N2型)による初の死者が出たと発表した。
 死亡したのはオハイオ州に住む61歳の女性。もともと持病があり、豚と接触して感染した。
 このウイルス株は、2010年に米国内で初めて見つかった。今年に入ってからの感染者は289人で、CDCは、リスクが高い5歳未満の幼児や65歳以上の高齢者などに、豚との接触を避けるよう求めている。


---Swine Flu Kills 61-Year-Old Ohio Woman---
by News Desk | Sep 01, 2012
http://www.foodsafetynews.com/2012/09/swine-flu-kills-61-year-old-ohio-woman/#.UEbIVyLJbIA

Not transmissible to people through eating properly cooked pork

The Ohio Department of Health (ODH) Friday announced the nation's first known H3N2v-associated (swine flu) death.

Testing involving a 61-year-old Madison County woman at the Ohio Department of Health Laboratory confirmed that the individual had been infected with the H3N2v influenza virus.

The patient had multiple other underlying medical conditions, but the influenza virus may have contributed to the death.

The deceased woman is known to have had direct contact with swine at the Ross County fair before becoming ill.

According to the federal Centers for Disease Control and Prevention (CDC), the main risk factor for infection is direct exposure to swine. CDC points out that the virus does not spread easily from person-to-person, but limited human-to-human infection has occurred.

Swine influenza has not been shown to be transmissible to people through eating properly handled and prepared pork (pig meat) or other products derived from pigs, according to CDC.

 "H3N2v, like many other viruses, has the greatest potential to impact those with weakened immune systems," said Dr. Ted Wymyslo, Director of ODH. "We have been seeing a mild illness in most individuals infected with the H3N2v virus, so there's no need for alarm. However, it is important for those at-risk individuals to take extra precautions like avoiding swine exhibits to protect themselves."

Ohio is currently reporting 102 cases of H3N2v statewide. Those with confirmed cases of H3N2v are between the ages of 6 months and 61 years old. Most ill individuals have recovered on their own or were treated and released after a short stay in the hospital.

At this time, surveillance indicates that the individuals most likely became ill with the flu virus after exposure to swine. At-risk individuals (children younger than 5 years old, people 65 years and older, pregnant women, and people with certain chronic conditions such as asthma and other lung diseases, diabetes, heart disease, weakened immune system, and neurologic or neurodevelopmental disorders) should avoid exposure to pigs and swine barns during this fair season.    

Those attending fairs should remember:

- Wash your hands frequently with soap and running water before and after exposure to animals;

- Never eat, drink or put things in your mouth in animal areas, and don't take food or drink into animal areas;

- Leave baby strollers parked outside of areas with pigs;

- Young children, pregnant women, people 65 and older and people with weakened immune systems should be extra careful around animals;

- If you have animals - including swine - watch them for signs of illness and call a veterinarian if you suspect they might be sick;

- Avoid close contact with animals that look or act ill, when possible;

- Avoid contact with swine if you are experiencing flu-like symptoms.

If you are sick:

- If you are at high risk and you get flu symptoms, call a health care provider. Tell them about your risk factor, other medical conditions and your flu symptoms. If you have recently been exposed to swine, tell them about that too.

- If you are not at high risk and you get flu symptoms after exposure to pigs, seek medical care as you normally would.

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